Veredeling van potgerbera’s

Revolution®

Eén van onze divisies is gespecialiseerd in veredeling van potgerbera’s. Bij het selecteren, kruisen en veredelen letten we onder andere op bloemvorming, bloeiduur, stevigheid van stelen en bladeren, resistentie tegen ziektes, hoeveelheid bloemen en levensduur. In de loop der jaren hebben wij veel nieuwe rassen en varianten potgerbera’s ontwikkeld met een stevige, compacte bouw en een lange en rijke bloeiduur.

Door trends en wensen in de handel en de eindconsument te volgen, vormen wij het beeld van de toekomstige vraag. Wat is goed en wat kan beter in de potgerbera veredeling.

De ene pijler is het proces van selectie en veredeling. De andere pijler zijn de plant eigenschappen. Het gaat vaak om kleine verbeteringen, maar soms kan door intensief focussen ook grote doorbraken gerealiseerd worden. Door jarenlang details te verbeteren, ontstaat er uiteindelijk een geheel nieuw topproduct.

Wij zijn de breeders van onze eigen merken ‘Colour Game®’ en ‘Grandèra®’. Voor de wereldwijde verkoop van onze zaden, onder het merk Revolution® en ColourBloom®, werken wij samen met PanAmerican Seed. Zij zijn specialisten op dit gebied en het wereldwijd vermarkten van onze gerbera soorten.

Verkoop van zaden gaat via onze partner PanAmerican Seed Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: custserv@panamseed.com

Klik op actueel overzicht om ons assortiment bij PanAmerican Seed te bekijken: